Keuring elektriciteit

Uw veiligheid

Bent u op zoek naar iemand die een keuring van de elektriciteit kan uitvoeren voor u? Als eigenaar van een woning bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in en om de woning. Dit betekent dat u aansprakelijk bent als er een onveilige situatie ontstaan is in de woning. Als u een woning heeft, verbouwd of geklust heeft in een woning waar u ook veranderingen in de elektriciteit heeft aangebracht, dan is het uw verantwoordelijkheid om dit te laten controleren op veiligheid. Naast de elektriciteit moet ook het gas na worden gekeken. Dat houdt in dat alle apparaten en de aanleg van de elektriciteit zelf gecheckt moet zijn. In de Woningwet staat dat de eigenaar van panden verplicht is om het pand te onderhouden zodat het aan een minimum kwaliteitsniveau blijft voldoen.

Keuring van de elektriciteit ook nodig in uw woning?

Naast het feit dat deze verantwoordelijkheid vastgelegd is in de wet, wilt u zich natuurlijk ook veilig voelen in uw eigen woning. Wij bij Linssen Elektro raden u dan ook aan om na een grondige verbouwing of bij een oude woning uw elektriciteit te onderwerpen aan een keuring. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in de keuring van elektriciteit. Zowel bij particulieren als bij bedrijven. Net als particulieren zijn bedrijven ook verantwoordelijk voor veiligheid, maar dan op de werkvloer. Deze dient dan ook met enige regelmaat onderworpen te worden aan een keuring volgens de zogenaamde NEN 3140 Norm. Deze Europese norm richt zich op de elektrische installatie die zich in het bedrijf bevindt. Het doel van deze norm is het voldoen aan de ARBO-wet. Hierin wordt de veiligheid van de werknemers en de gebruikers van de apparaten mee gewaarborgd en geregeld door een keuring.

Waarom een keuring?

  • Deze keuring komt voort uit een wet die is gericht op uw eigen veiligheid
  • U wilt zich ook veilig voelen in uw eigen woning
  • Verkleint de kans op een gevaarlijke situatie in of om de woning
  • Ook voor bedrijven en de veiligheid van werknemers aan de hand van de NEN 3140 Norm
  • U bent verantwoordelijk en dus ook aansprakelijk

Voor de veiligheid van uzelf en anderen is het dus aan te raden om een veiligheidscheck te doen door middel van de keuring van de elektriciteit.

Keuring Elektriciteit

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat er een aantal vragen bij u opdoemen over de keuring na het lezen van deze pagina. Met uw vragen kunt u ook bij ons terecht. Belt u vandaag nog voor meer informatie over onze keuring van de elektriciteit, telefoonnummer: 020-6105921.

BEL ONS