Ontruiming

Prasideo

praesideo1

Digitale veelzijdigheid
steemontwerp, storingsvrij geluid en een hoge redundantie, wat traditionele niet kunnen bieden. Het systeem is volledig programmeerbaar en kan worden gekoppeld aan andere beveiligingssystemen. Praesideo verlegt de grenzen van kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Schaalbare oplossing

De decentrale netwerkarchitectuur van Bosch Praesideo maakt eenvoudige doorgeluste verbindingen mogelijk. Apparaten kunnen worden toegevoegd of verwijderd voor totale configuratievrijheid.

Continue werking

Het netwerk kan voor extra betrouwbaarheid worden geconfigureerd als een redundante ringleiding. Dit zorgt ervoor dat zelfs een fysieke breuk in de glasvezelkabel de werking niet zal beïnvloeden ñ van essentieel belang voor continue werking van ontruimingssystemen. Om de betrouwbaarheid van het systeem nog verder te verbeteren, kunnen voor andere systeemelementen ook back-up- of reserveapparaten aanwezig zijn, zelfs voor de netwerkcontroller.
praesideo-group2

EVAC-gecertificeerde oplossing

Bosch Security Systems voldoet volledig aan de certificeringseisen. Praesideo is gecertificeerd conform EN 54-16 en ISO 7240-16. Bovendien voldoet het aan veel plaatselijke normen voor ontruiming.
Om EVAC-conformiteit te garanderen moet de installatie ook worden uitgevoerd volgens hoge normen. Bosch voert een gecertificeerd partnerprogramma uit met hiervoor opgeleide installateurs om extra zekerheid te bieden dat aan deze eisen wordt voldaan.

Plena Voice Alarm System

plenavoice1a
De snelle manier om te voldoen aan EVAC-eisen
Het nieuwe Plena ontruimingssysteem is de snelle manier om een EVAC-goedgekeurd ontruimingssysteem te realiseren in scholen, hotels, winkelcentra, supermarkten, recreatievoorzieningen, fabrieken, kantoren en soortgelijke toepassingen waar openbare veiligheid een belangrijke kwestie is.

NEN2575-conformiteit

Het Plena ontruimingssysteem is ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van de NEN2575 standaard (en de internationale equivalent IEC60849). Het bevat alle wezenlijke functionaliteit zoals systeemsupervisie, overschakelen naar reserveversterkers, bewaking van luidsprekerlijn, een ingebouwde Message Manager en uitgebreide bedieningsorganen en indicatoren op het frontpaneel. Alleen producten die voldoen aan NEN2575 en die onze zware testprocedures hebben doorstaan, mogen het certificeringszegel Bosch ‘EVAC’ voeren.

Plug-and-play gemak

Het Plena ontruimingssysteem is een plug-andplay systeem dat is gebaseerd op een controller met een alarmmicrofoon, een ingebouwde 240 W vermogensversterker en distributie naar 6 zones. De controller kan gebruikt worden als eenvoudige stand-alone oplossing voor kleinere toepassingen, maar kan ook eenvoudig worden uitgebreid tot 60 zones door middel van 6-zone routers. Tot 8 oproepposten en 32 oproeppostbedieningspanelen met programmeerbare toetsen kunnen worden aangesloten om te zorgen voor de mededelingendistributie. Doorverbindingen worden gemaakt met behulp van standaard RJ45 connectors en CAT5-bekabeling. Extra Plena vermogensversterkers worden toegevoegd om een tweekanaals systeem te maken of extra vermogen te leveren.

Eigenschappen:

  • Ontruimingssysteem conform NEN2575
  • Voor kleine tot middelgrote toepassingen tot 60 zones
  • Intelligent systeem voor gesproken berichten
  • Plug-and-play installatie, configureerbaar via de PC
  • Door te verbinden met CAT5 kabel
BEL ONS